Бербатов: Докато не се проведе конгрес по правилен и честен начин, отказване няма

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов започна предизборна среща с представилите на клубовете от София и Софийска област. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Тотнъм даде ясно да се разбере, че той и неговият екип няма да се откажат, докато не се проведе честен конгрес.

Бербатов сподели, че приоритет №1 в неговата програма, с която запознава всички клубове по време на срещите в цялата страна, е детско-юношеският футбол.

14 Среща на Димитър Бербатов и Стилиян Петров с клубовете от София

"Само ние правим такава обиколка, само ние представяме идеите си. Това е нормално, когато искаш да бъдеш президент на Българския футболен съюз. Трябва да запознаеш отборите с програмата си. Позитивизмът е още по-голям. Важното е клубовете да се запознаят детайлно с програмата ни", започна Димитър Бербатов.

"След като премина последният конгрес, който завърши неприятно за всички, клубовете видяха, че трябва да има по-голям позитивизъм. Доволен съм от нещата, които се получават в момента. Представяме си програмата и на самия конгрес се надявам нещата да бъдат нормализирани. 
БФС все още не е изготвил правила. Днес се е събрало бюро, което е взело някакви решения, но все още никой не ги знае какви са. Никой не ги е обявил. 

БФС обсъди въпроси около конгреса и реши: задължително втора линейка на мачовете
БФС обсъди въпроси около конгреса и реши: задължително втора линейка на мачовете

За да могат клубовете да излъчат своите делегати, те трябва да имат време. За да излъчиш делегат, трябва да свикаш Управителен съвет на клуба, а това отнема време. Защо се прави така? 
Можеше да се направи по-назад във времето и да се избегнат подобни врътки. Призовавам министъра на спорта да направи проверка на БФС, за да види дали тези документи - за излъчване на делегати, са подадени в срок", каза още кандидатът за президентския пост в БФС.

14 Среща на Димитър Бербатов и Стилиян Петров с клубовете от София

"Подписката е в съда, тя беше направена с цел да се охрани желанието на клубовете, тъй като БФС използваше натиск по определен начин. Те събраха контрадекларации (15-17). Съдията ги е разгледал и е установил, че 2 от тях са нередовни. Ако този конгрес отново бъде опорочен, съдията има право да назначи нов. 

Докато не се проведе конгрес по правилен и честен начин, отказване няма. Готвим се за всякакви варианти. Учим се от грешките си, надграждаме. 
Някои клубове могат да бъдат изключени от Българския футболен съюз, защото не са си платили членския внос. Призовавам ги да го направят. Всички тези неща се случват набързо, за да се изпусне нещо и някой да има основание да обжалва конгреса. 

14 Среща на Димитър Бербатов и Стилиян Петров с клубовете от София

Винаги съм вярвал в моя екип, защото следвам техните знания. Знам, че обществеността е настроена за промяна. 
Приоритет №1 е детско-юношеският футбол. Няма да е лесно, но съм сигурен, че с идеите, които имаме, можем да надградим доста. Свързали сме се с всички клубове, поканени са", завърши Димитър Бербатов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти