Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:0 /почивка/

Когато трябва да съобщиш на Кристиано най-лошото

Когато трябва да съобщиш на Кристиано най-лошото

Популярният бразилски треньор Луиш Фелипе Сколари има специална връзка с Кристиано Роналдо, изградена от периода му начело на Португалия между 2003 и 2008 година. Нападателят се наложи в тима точно с идването на въпросния специалист. И докато решението да пуска таланта в игра или да го оставя на пейката, е било нещо нормално за селекционера, то не така са стояли нещата, когато през 2005 година от този свят си отива бащата на Кристиано. Тогава опитният Сколари се нагърбва със задачата да съобщи скръбната вест на самия Роналдо.

“Беше много труден момент - спомня си Сколари в интервю за “Дейли Мейл”. - Татко му почина точно преди един двубой срещу Русия. Никой обаче не искаше да му каже, никой не знаеше и как да го направи. Тогава реших, че аз ще го сторя, защото вече знаех какво е да загубиш родител. Няколко години по-рано същото се беше случило и на мен. Беше тъжно, но такива моменти изграждат връзка между двама души. Тогава с него създадохме връзка, която надхвърля обикновената между треньор и спортист.”

По това време Роналдо е на 20 години, но независимо от това показва силен характер. “Крис поиска да играе в идния мач срещу Русия и се справи страхотно, а на следващия ден се завърна в Португалия. Пожела да излезе на терена с думите “Днес няма какво да направя за баща си, затова искам утре да играя”, добави Сколари. 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти