Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Пловдив) - Марица 0:0

Ивелина Илиева: Искам да сбъдна мечтата си да взема медал от Олимпиадата в Париж

Ивелина Илиева: Искам да сбъдна мечтата си да взема медал от Олимпиадата в Париж

Най-добрата българска състезателка по джудо Ивелина Илиева иска да сбъдне мечтата си и да спечели медал от олимпийските игри в Париж 2024. Днес тя се нареди на трето място в годишната класация на БФДжудо за 2021 година. На Игрите в Токио 2020 Илиева завърши девета и след голямото разочарованието обяви, че прекратява със спорта. Но след кратко време за размисъл, тя промени решението си и се завърна на татамито.

"Никой не ме е разубеждавал да си променя решението. Починах си добре, преосмислих много от нещата и осъзнах, че искам да сбъдна мечтата си да взема медал от олимпиадата. За известен период от време влязох и в ролята на треньор в моя клуб "Шун джудо", което допълнително ми повлия в положителна насока да изляза от това тежко емоционално състояние. Страхотно е да работиш с малки деца, те са необременени, забавни, зареждат те със страшно много положителни емоции", каза Илиев.

Втори в класацията се нареди Янислав Герчев, пети на европейското, седми на световното първенство и девети на олимпийските игри. Националът обяви, че все още се подготвя на облекчен режим в родния си град Пловдив, а от януари ще започне и с по-сериозните натоварвания.

Още от Бойни спортове

Виж всички