Ивайло Иванов беше избран за №1 на годината на Българската федерация по джудо

Ивайло Иванов беше избран за №1 на годината на Българската федерация по джудо и беше награден на специална церемония от президента на централата доц. Румен Стоилов и от вицепрезидента Даме Стойков. Тази година Иванов спечели бронзов медал на турнира "Мастърс" в Доха, пето място на Гранд шлем в Ташкент, пето място на Европейското първенство в Лисабон и осмо място на Олимпийските игри в Токио 2021.

От следващата година Иванов ще смени категорията си и вече ще се състезава при 90-килограмовите.

Ивайло Иванов: Не съм доволен от изминалата година, но продължавам към Париж
Ивайло Иванов: Не съм доволен от изминалата година, но продължавам към Париж

Президентът на федерацията доц. Румен Стоилов благодари на състезателите за представянето в "тази трудна година" и пожела повече успехи на състезателите през следващата година.

На второ място в годишната класация се нареди Янислав Герчев, който зае пето място на Европейското първенство и осмо на Игрите в Токио.

Румен Стоилов, Ивелина Илиева, Даме Стойков

Трета е Ивелина Илиева, която също остана осма на олимпиадата в японската столица.

В топ 10 са още Борис Георгиев (второ място на Гран шлем в Ташкент), Марк Христов (трето място на Гран при в Загреб), Анастасия Балабан (шампионка на турнирите от Европейската купа в Сараево и Прага), Снежана Граматикова, Ивайло Димитров, Боян Йотов и Габриела Димитрова.

Награди за треньор номер 1 на годината получиха националният селекционер Атанас Герчев и Красимир Христов, който е начело на младежите и кадетите. Атанас Чолев беше отличен за изключителни спортни успехи в категория Master и спортно дълголетие, а бронзовият медалист от Атина 2004 Георги Георгиев получи награда за принос за развитието на българското джудо.

Следващата година за първи път в историята България ще бъде домакин на Европейското първенство по джудо за мъже и жени от 29 април до 1 май.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти