Инфантино с интересен коментар за противниците на идеята за СП през 2 години

Инфантино с интересен коментар за противниците на идеята за СП през 2 години

Президентът на международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино обвини тези, които се противопоставят на идеята за провеждане на световните първенства на всеки две години, че се страхуват от промяната и искат да запазят високия си статус във футбола. Инфантино заяви, че опозицията не иска ситуацията да се промени, защото е на върха, визирайки някои футболни централи на държави от Европа и Южна Америка.

Той присъства на конгреса на Африканската футболна конфедерация в Кайро, Египет, където коментира: “Тези, които са против плановете за световно първенство на всеки две години, са тези, които стоят на върха. Това се случва във всяка сфера на живота, когато се предлагат реформи и промени. Тези на върха, не искат нищо да се променя, именно заради позицията си”.

"Те се страхуват, че ако нещо се промени, лидерската им позиция ще е поставена пред риск. Разбираме това и ги аплодираме, че са достигнали върха, но в същото време, не можем да затваряме вратата пред възможностите", каза още Инфантино. "Трябва да предлагаме повече шансове за футболния свят, за африканския футбол да блести на световната сцена", добави президентът на ФИФА.

Още от Футбол свят

Виж всички