Ивайло Иванов повежда джудистите на първото им Eвропейско отборно първенство

Ивайло Иванов повежда джудистите на първото им Eвропейско отборно първенство

Българските джудисти ще дебютират на европейско първенство за смесени отбори за мъже и жени, което ще бъде проведено този уикенд в руския град Уфа. Националите ще бъдат водени от Ивайло Иванов, който ще се състезава в новата за него категория до 90 кг. Надпреварата в руската република Башкирия ще бъде първа него ни след олимпиадата Токио 2020.

Иванов планираше да се върне на татамито след Нова година, но това ще се случи по-рано, тъй като родната федерация получи специална покана да участва на шампионата, тъй като е домакин на европейското първенство за мъже и жени през април догодина.

Седмият от олимпиадитe Рио 2016 и Токио 2020 вече направи едно състезание в новата за него категория. Миналата седмица Иванов се бори в Румъния и спечели и трите си срещи в категория до 90 кг.

В състава на мъжкия тим са още младият талант Марк Христов (73), който през септември спечели първия си медал при мъжете - бронз от турнир Гран при в Загреб, както и Ивайло Димитров (над 90), завърнал се успешно на татамито след дълго лечение на травма. Миналия месец той взе бронз на Европейската купа в Дубровник.

При жените България ще бъде представена от много млад състав - Снежана Граматикова (57 кг), Лидия Бънчева (70) и Ирина Железарска (над 70).

Тимът ще бъде воден от треньорите Васил Митов и Ганчо Дойков.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти