Международната боксова асоциация ще подкрепи Палестина в развитието на спорта

Международната боксова асоциация ще подкрепи Палестина в развитието на спорта

Международната боксова асоциация (АИБА) е готова да подкрепи Палестина в развитието на спорта и да създаде академия в страната. Това каза за ТАСС президентът на централата Умар Кремльов.

Днес в Сочи Кремльов срещна с палестинския лидер Махмуд Абас.

"Нашите преговори бяха много положителни. Всъщност моята задача е боксът да се развива във всяка страна. И като се има предвид, че палестинските атлети не са се състезавали от дълго време, а тази година им помогнахме да участват на Световното първенство в Белград, ние ще продължим, ще ги подкрепяме и ще развиваме бокса в Палестина", каза Кремльов.

"Обсъждахме програмата за развитие на бокса в училища, институти, говорихме за създаване на боксова академия, за да могат да се събират повече деца от улиците и да се занимават със спорт и да популяризират страната си, за да развиват бокса. Има и президентски указ за въвеждане на бокса във всички области на образованието в институти, училища. Говорихме за участието на женския отбор на Световното първенство в Турция, ние като международна федерация сме готови да помогнем, в това число у финансово", добави президентът на АИБА.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти