Тайсън Фюри иска да се бие с Усик, а не с Уайт

Тайсън Фюри иска да се бие с Усик, а не с Уайт

Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм заяви, че световният шампион иска да срещне другия носител на шампионски пояси Александър Усик в мач, който да определи абсолютния световен шампион в тежка категория в професионалния бокс.

Очакваше се Фюри да бъде задължен да се бие с британеца Дилиън Уайт, който е официалният претендент за пояса във версия Световен боксов съвет (WBC), но във вторник от WBC отказаха да задължат Фюри с подобен мач.

Това означава, че Боб Аръм може да организира мач за Тайсън Фюри още в началото на следващата година. Желанието на британеца е да се бие с Усик, който след победата си над Антъни Джошуа държи титлите Световната боксова оргазниация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF).

Пречка пред подобен мач обаче може да се окаже желанието на Антъни Джошуа за реванш с Усик, както и заведеното дело от адвокатите на Уайт, които веднага поискаха арбитражна процедура след отказа на WBC да назначи мач между техния клиент и Фюри.

Усик и Джошуа обсъждат три варианта за арена  на следващия си двубой
Усик и Джошуа обсъждат три варианта за арена на следващия си двубой

"Хората на Уайт започнаха арбитражна процедура срещу Световния боксов съвет. Той обаче няма да гарантира мач на Уайт, докато се води това дело", каза Аръм пред "Скай Спортс".

"Това е правилното решение. Напълно възможно е Фюри да трябва да се бие с Уайт. Ще видим как ще стане. Уайт е отличен боец. Когато дойде времето, а това ще стане скоро, да решим кой да бъде следващият съперник на Тайсън, Уайт трябва да бъде начело на списъка", допълни американският адвокат и промоутър.

Но докато WBC и Уайт са в съдебна битка, Аръм има предложение към Джошуа - да се откаже от реванш с Усик, след което да се бие с победителя от срещата между украинеца и Фюри.

Майк Тайсън предложи да работи с Джошуа за реванша му с Усик
Майк Тайсън предложи да работи с Джошуа за реванша му с Усик

"Алтернативата е такава, че ако Джошуа реши да не използва правото си на реванш срещу Усик и реши да се отдръпне, мачът, който искаме да направим, е между Усик и Фюри. Това ще бъде мач, който да унифицира всички световни титли. След това Джошуа може да се бие с абсолютния световен шампион, който и да е той. Уайт може да почака. Такова е желанието на Тайсън. А аз представям Тайсън. Това е неговото желание. Ако те искат да се бият един срещу друг - а аз вярвам, че е точно така, ще спомогна това да се случи", завърши 89-годишният Боб Аръм.

Още от Бойни спортове

Виж всички