Левски плаща дълга си към Хубчев от бюджета за 2022 година

Сагата между Левски и Петър Хубчев е на финалната права, след като двете страни се разбраха и остава единствено да се подпише финалното споразумение и да се плати дължимото. "Сините" ще дадат около 460 000 лева на бившия си треньор, за да не останат без лиценз за новия сезон, пише "Мач Телеграф". Припомняме, че Хубчев, който беше уволнен от собственика на клуба Наско Сираков през месец юни 2020 година, заведе дело във ФИФА срещу Левски, което спечели. Основната причина за това е германският паспорт на наставника, с който той подписа договора си със "сините". Иначе по българското законодателство клубът можеше да го обезщети с 3 заплати и въобще да няма дело.

Сагата между Левски и Петър Хубчев приключи
Сагата между Левски и Петър Хубчев приключи

Големият въпрос към днешна дата е как Левски, който се намира в изключително тежка финансова криза, ще плати огромния си дълг към Петър Хубчев. Тук ще се намеси генералният спонсор на клуба, който участваше активно и във финалните преговори със специалиста. Парите за това ще дойдат от бюджета на Левски за 2022 година.

Спонсорът на "сините" ще налее тези близо половин милион лева в сметката на бившия треньор, а не в тази на "Герена". Това означава, че финансовата криза в клуба ще се засили допълнително в началото на следващата година и Наско Сираков, както и останалите шефове, ще трябва спешно да търсят пари, за да закърпят бюджета. 

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти