Гледай на живо

Наско Сираков, Станимир Стоилов и Иво Ивков с призив към феновете на Левски

Строителят на "Колежа": Трябват още 15 млн. лева!

Допълнителните средства, които Общинският съвет гласува в сряда, не попадат в обхвата на поръчката. Те са за седалки, проектиране и тревното покритие. Това обяви босът на ПИМК Илиян Филипов, след като бяха гласувани допълнителни средства за стадионите на Ботев и Локомотив.

"Имаме още 25 милиона, които са за строителството. Правихме няколко плана как да бъде завършен стадионът. Стадионът ще има 18 777 седящи места със 100% завършени сектори. Говоря за седящи места, коридори за евакуация, мокри помещения, метални заграждение, за да може да функционира стадионът за А група. Без да се завършват залите, заведенията и магазините в сектор А, където са многото пари в този проект. От тези пари няма нито един лев към мен, а са неща извън поръчката.

Общината трябва да застане малко по-сериозно зад тези два проекта. В момента парите са евтини, знаете всички. Ако иска общината да завърши тези две съоръжения - на Ботев и Локомотив, да изтегли кредит, да го гласува общинският съвет и да знаем, че един път завинаги ще има нещо хубаво - два хубави стадиона в града.

По моите сметки трябват 15 млн. лв. със 100% завършена козирка. Като магазините ще са само с дограма и който ги наема, да ги завършва.

Ако се намерят по 15 млн. лв. ще бъдат завършени двата стадиона. Трябва да гледаме за двата клуба. Да не мислим само за нас.

"Все още не съм получил всички проекти от арх. Савов. Доколкото знам, той чака плащане. Аз съм се свързал с някои специалисти, които работят за него, има уверение, че работят. Пак ще работим без одобрени проекти, за което знаете, че аз съм в нарушение. Грубият строеж го приключваме до края на месеца и трябва да започнем да работим ЕЛ, ОВК, ВиК, но все още нямаме нищо за тях.

За 4-5 месеца трябва да приключим всичко. Седалките няма да дойдат за по-малко от 4-5 месеца, тепърва трябва да се пусне поръчка. Ние и да бързаме - няма да имаме седалки.

Изпуснахме доброто време за хидроизолацията. Нея можем да я правим март, защото средната температура трябва да е над 12 градуса средна за денонощието и да няма валежи, за да има 100% гаранция от производителя.

За тревата общината трябва да си пусне поръчка", заяви Филипов.

Още от БГ Футбол

Виж всички