Мъри за играч на Левски: Няма по-подходящ момент от утре да вкара гол или два

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния щампионатен двубой срещу ЦСКА - София. Треньорът на сините обяви, че е доволен от старанието на тарана Билал Бари, въпреки че той доста дълго е без гол в противниковата врата.

Според Мъри утрешният мач е изключително подходящ Бари да се отпуши, а специалистът си пожела да го направи не веднъж, а два пъти.

“Днес ще направим опит да включим контузените играчи и да видим доколко те могат да вземат участие. След тренировката ще знаем. Явно ще трябва да минем през тези процеси.

Тактиката, която трябва да търси Левски, е тази, която отговаря на името на Левски. Трябва да играем нашия стил, нашия футбол. Всеки иска да играе агрлесивно, но  хладният ум винаги е плюс за такива мачове.

Срещаме лидерите в първенството и трябва да играем добре. Да видим в истинските сблъсъци нивото, на което се намираме.

Левски ще играе за победа.

Няма явен фаворит. По принцип в тези срещи няма явен фаворит. Има мачове, в които някой от отборите е побеждавал на класа. Със сигурност ще ни трябва по-голяма организация, по-голямо желание, футболна дисциплина на терена. А и без левскарския дух няма да стане.

В моята глава ние сме фаворит. На терена - който е по-добър, той ще спечели.

За противника - клубът израсна в последните две години, най-вече като евроучастия. Допълнителна увереност и самочувствие, а и допълнително финансиране. Могат да си позволят по-голям брой и по-качествени играчи. Нямам индивидуални притеснения от съперника за мача - естествено плюс за тях е увереността, която им дава участието в груповата фаза на евротурнирите.

7 Станимир Стоилов преди дербито с ЦСКА - София

Специално в последните три мача виждам голямо желание и характер. Утре трябва да вдигнем усилията и напрежението, защото ще срещнем по-сериозен противник. Който покаже повече класа и майсторство, той ще спечели мача. Ние трябва да покажем нашите класа и възможности. Всичко се вижда на терена. Очаквам победа за Левски. Така е било в повечето ни участия.

За нас ще бъде важно да спечелим за да натрупаме увереност и да повярваме, че имаме сили и възможности. Ако се представим добре, това ще донесе много позитиви.

На този етап не мога да кажа на 100% кой ще играе. Надявам се всички контузени да са готови.

Доста трудно можем да се изнанедаме, познаваме се добре - и треньори, и отбори”, заяви Мъри, който коментира и головата суша на централния нападател на Левски Билал Бари.

7 Станимир Стоилов преди дербито с ЦСКА - София

“Когато дълго време не си вкарал гол, няма по-подходящ момент да вкара утре. А може и два”, пожела си Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти