Премиър лийг въвежда 7-седмична пауза в средата на следващия сезон

Премиър лийг въвежда 7-седмична пауза в средата на следващия сезон

Сезонът в Премиър лийг ще бъде прекъснат за седем седмици през следващата година заради Световното първенство в Катар, което по план трябва да започне на 21 ноември и да завърши на 18 декември. Планът е надпреварата във Висшата лига ще бъде спряна на 14 ноември и ще бъде подновена на 26 декември. Това са обсъждали вчера представителите на всички клубове от елита.

Заради тази пауза следващият сезон ще започне по-рано от обичайното. Кампанията трябва да стартира на 6 август и да завърши на 28 май.

Твърди се, че УЕФА планира да сгъсти календара в клубните турнири и груповата фаза на Шампионската лига да завърши преди началото на Мондиала. Финалът е турнира пък най-вероятно ще бъде през юни.

Националните отбори пък ще имат само около една седмица за подготовка - от 14-и до 21-ви ноември. Разбира се, това може да е различно за някои селекции, ако съответната федерация реши малко по-рано да прекъсне вътрешното първенството, но и това би било трудно предвид факта, че до последно ще има мачове от груповата фаза на евротурнирите. 

Още от Футбол свят

Виж всички