Ивет Горанова: Краката ми трепереха на стълбичката, сега е време България да празнува

Ивет Горанова: Краката ми трепереха на стълбичката, сега е време България да празнува

Ивет Горанов не бе на себе си от щастие след спечелването на олимпийската титла в 55 кг кумите. След пет победи от пет мача 21-годишната българка стъпи на олимпийския връх, а успехът й е исторически, тъй като в Токио каратето прави своя дебют на форум под петте преплетени кръга.

Още преди заминаването си за японската столица Ивет заяви, че отива за златото, повтори го и след групите на олимпийската надпревара. “Златото е наше”, заяви със самочувствия тя, добавяйки че никоя от съперничките й не я респектира. И тя успя!

Ивет Горанова влезе в историята с олимпийска титла в Токио 2020🇧🇬🥇
Ивет Горанова влезе в историята с олимпийска титла в Токио 2020🇧🇬🥇

“Не мога да опиша какво усетих по време на награждаването. Краката ми трепереха на стълбичката. Не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо изживяване. Никой не може да го разбере”, бяха първите думи на Ивет пред камерата на БНТ.

“Сега е моментът българите да празнуват за медала. Ние успяхме, направихме го. Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха.”

"Искам да благодаря на първо място на мотивационния ми коуч Моузес Налока. Той беше последните два месеца всеки ден до мен и ме изкарваше от всякакви дупки и той беше от главните хора, които ми помогнаха за този успех. Искам да благодаря и на всички от Българската федерация по карате и на Българския олимпийски комитет."

"Ако започна да ви обяснявам за лишенията, няма да ни стигне времето и да ме разберете. Много лишения, много труд, много емоции преживях и постоянно се опитвах да съм на върха и да не обръщам внимание на всякакви негативни енергии."

37 Ивет Горанова със златен медал в Токио 2020🥇

"Това беше най-голямата ми цел в живота и успях да я направя. Ноември месец имаме Световно първенство, отиваме за златото и там”.

"На тези, които смятат че българските спортисти са туристи, искам да кажа, че не са прави. Да подкрепят малко българския спорт, да подкрепят нашите усилия, нашите лишения. Аз мисля, че всеки един от от българския отбор е дошъл тук за златото и е дал всичко от себе си, за да го направи."

"Благодаря и на моя треньор. Ако не беше той, това нямаше да се случи”, завърши щастливата Ивет Горанова.

снимка: БОК, Костадин Андонов STart Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти