Стоичков - рекламно лице на славна каталунска бира

Стоичков - рекламно лице на славна каталунска бира

Христо Стоичков стана рекламно лице на една от най-старите и славни компании за бира в Испания - "Мориц". Създадена е в далечната 1856 година. Пивоварната стана жертва на енергийната криза през 1978-а, за да се съживи за своя сегашен пик, след като рестартът започна през 2004 година.

Кавалерът на "Златната топка" снима клипове за бирата "Мориц 7" - бестселъра в гамата. Пивоварната е най-любимата за цяла Каталуния. А шефовете решиха "седмицата" да бъде представена от великия номер 8 на "блауграна". В клиповете Стоичков се смее, кара и настъпва един от пивоварите по подобие на рефера Урисар Аспитарте в първото си "Ел Класико" между Барселона и Реал.

Следвайки мотото "Повече от клуб", от пивоварната се свързаха с един от най-големите футболни герои при първата Шампионска лига на Барса от 1992 година. Дори днес Стоичков продължава да е сред най-любимите футболисти за феновете на "Камп Ноу" заради своя хъс и характер. А слогана на "Мориц 7" е, че е именно бира с характер. Това е и единствената марка от любимата за футболните фенове течност, чийто етикет е само на каталунски.

Стоичков вече направи фурор в българския телевизионен ефир като рекламно лице на букмейкъра WINBET в дует с актьорите Славчо Пеев и Димитър Рачков.

Още от БГ Футбол

Виж всички