Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

От Япония с любов: Илиана Раева с разказ за Олимпиадата

От Япония с любов: Илиана Раева с разказ за Олимпиадата

Броени дни остават до участието на златните ни момичета на Олимпийските игри в Токио. От седмица грациите вече са в японския град Мураяма, където подготовката тече с пълна сили. За топлото посрещане и голямото състезание, разказа в ефира на „Събуди се” по Нова президентът на федерацията по художествена гимнастика - Илиана Раева.

„Посрещнаха ни типично по Японски – много мило, очакваше ни една част от доброволците в 5 часа сутринта с български знамена, надписи и плакати на български. Освен, че трябва да бъдем всички с маски, нямаме право да се доближаваме един до друг. Всеки ден имахме различна изненада и специални подаръци от жителите на града. Имаме огромен фен клуб от почти 400 души”, сподели Раева.

Според нея причината за толкова голяма група фенове, толкова далеч от родината, е в дългогодишната традиция в художествената гимнастика.

„Ние бяхме изключително богатство за жителите на града. Те също ни помогнаха, защото предоставиха изключителни удобства за отбора. Момичетата станаха нещо много желано всяка година. Правехме по 20 дни лагери тук, хората ги запознаваха с различни традиции”, каза още Раева.

nova.bg

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти