Съкратен състав и нов формат за Елитната група до 19 години от новия сезон

Първенството на Елитната юношеска група до 19 години през новия сезон 2021/2022 ще се провежда по нова схема и в нов формат. През новата кампания първенството ще бъде от 12 отбора, които ще изиграят общо 32 кръга.

Лудогорец взе един от талантите на ЦСКА - София
Лудогорец взе един от талантите на ЦСКА - София

В групата ще има делене на първа и втора шестица по примера на efbet Лига. След изиграването на 22-та кръга от редовния сезон, 12-те отбора ще бъдат разпределени на две групи. Първите 6 ще спорят за титлата, а последните 6 ще разпределят местата от 7-о до 12-о и евентуално ще опеделят и изпадащите.

7 от отборите са от София. Това са Славия, Левски, ЦСКА - София, ЦСКА 1948, Cептември (Сф), Витоша (Бистрица) и Национал. Останалите пет са Черно море (Варна), Верея (Стара Загора), Нефтохимик (Бургас), Сокол (Марково) и Спартак 1919 (Плевен).

Много отбори се оттеглиха от участие в Елитната група до 19 години, защото създадоха свои втори отбори. Това направиха пловдивските Ботев и Локомотив, Берое, Лудогорец, Пирин (Благоевград). Етър (Велико Търново) също спечели баражите да влезе в Елитната група, но от клуба предпочетоха да насочат момчетата към своя втори отбор, който играе в Трета лига. Подобно е положението със Спартак (Варна), които също отказаха. Покана да играе в групата отказа и Черноморец.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти