Инициативата на БФС "Безплатни тренировки" 2 завърши с още по-голям успех

Инициативата на БФС "Безплатни тренировки" 2 завърши с още по-голям успех

След успеха на пилотното издание на проекта "Безплатни тренировки" през 2019 година, вторият сезон на инициативата на Българския футболен съюз, насочена към развитие на масовия футбол, регистрира още по-сериозни постижения. 

Програмата, която бе реализирана в 14 града на територията на цялата страна (Пловдив, Сливен, Видин, Благоевград, Кърджали, Казанлък, Стара Загора, Враца, Шумен, Габрово, Айтос, Лом, Белоградчик и Троян) и предназначена за момчета и момичета от 2-и до 4-и клас, които не са играли организиран футбол и не са тренирали в клуб, се наложи като един от ключовите елементи в grassroots-стратегията на БФС. 

През това лято участие в програмата участие взеха над 250 деца, които бяха въведени в магията на най-популярния спорт благодарение на треньори и методисти от регионалните структури на футболната централа. 

Интересът към "Безплатни тренировки" навсякъде бе повече от сериозен, доказателство за което бе и безрезервната подкрепа, оказана от страна на местните клубове и общини. "Безплатни тренировки" е част от програмата на БФС за развитие на масов футбол #ХайдеДаРитаме, а амбицията на организаторите е през 2022 г. инициативата да даде шанс на още повече деца от все повече населени места у нас да практикуват активно любимия си спорт.

Снимка: bfunion.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички