В Левски взеха по една заплата

На “Герена” са успели да успокоят играчите, които продължават да се готвят с първия отбор на Левски, тъй като в четвъртък те са получили по една заплата, съобщава “Мач Телеграф”.

Още един бивш собственик на Левски в списъка "Магнитски"
Още един бивш собственик на Левски в списъка "Магнитски"

Както е известно, собственикът на клуба Наско Сираков обяви, че футболистите са герои и не е имал време да им благодари, след като цяла пролет са защитавали цветовете на клуба без да получат нищо от друга страна. Именно това стана причина няколко състезатели да не изкарат сезона и да си тръгнат по-рано. Левски продължава да води преговори с част от тях.

Тома Даске дори бе заплашил да даде “сините” под съд във ФИФА, ако не получи обезщетението, за което претендира. По-късно обаче защитникът, който бе ползван и като халф, би отбой.

Според запознати средствата не са дошли от Джоузеф Диксън, чийто транш все още се чака. Става въпрос за вноска в размер на 3,5 милиона, която ще позволи на Левски не само да се изчисти с настоящите играчи, но да мисли за нови, както и за завръщането на Станимир Стоилов като треньор, което в сегашната ситуация си остава химера.

Драган Михайлович се завръща в Левски?
Драган Михайлович се завръща в Левски?

Заплатите са били добре дошли за повечето футболисти на Левски. Тази ситуация обаче не променя коренно нещата. Както с някои от тях, чийто договори изтичат след броени дни, така и с останалите, които имат за още един или няколко сезона. Причината е, че всеки един от тях ще бъде свободен да си търси нов отбор на момента, в който подаде молба за разтрогване, след като имат да получават по още няколко месечни възнаграждения.

Възможно е постъпленията да са предварителна вноска на някои от новите партньори на тима, за които Наско Сираков заговори.

Още от БГ Футбол

Виж всички