Още един бивш собственик на Левски в списъка "Магнитски"

Още един бивш собственик на Левски в списъка "Магнитски"

Втори бивш собственик на Левски попадна в  списък на лицата, които могат да бъдат засегнати от закона "Магнитски". Става дума за Иво Тонев, чиято фирма, в която той и съпругата му Станимира са в Борда на директорите, също е влязла в черния списък на лицата, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи). Името на фирмата е KRISTIANO GR 53 JSC AD и тя фигурира в американския списък  като свързана с друг бивш собственик на Левски - Васил Божков. 

Предметът на дейност на фирма е търговска в страната и чужбина, както и търговско представителство на местни и чужди лица в страната и чужбина, рекламна и издателска дейност, маркетинг и мениджмънт. Както е известно, от САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, а впоследствие бе изготвен и списък с фирми, контактували с компаниите, санкционирани по закона "Магнитски".

35 Иво Тонев бе обявен за един от новите крупни акционери в Левски

Така Иво Тонев е вторият бивш собственик на Левски, свързан по някакъв начин със списъка "Магнитски". През 2015 г. след несполуки да намери нов силен спонсор Тодор Батков прехвърля акциите си на Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, като те останаха начело на клуба година и два месеца.

Васил Божков

В списъка е и последният голям генерален спонсор на Левски - "Национална лотария". Където собственици са Димитър и Милен Ганеви. Именно двамата братя бяха водещите фигури на "Герена" и работеха с изпълнителния директор Павел Колев след влизането в клуба на Васил Божиков и Георги Попов.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти