Виейрата стана бос на Дунав, "драконите" атакуват Втора лига с 260 бона

Виейрата стана бос на Дунав, "драконите" атакуват Втора лига с 260 бона

Дунав вече официално е на русенската общественост. Така може да се обобщи случилото се по време на Общото събрание на футболния клуб. То се проведе в представителната зала "Европа" на една от емблемите на Русе – Доходното здание. Настоящето и бъдещето на клуба обсъждаха и гласуваха както присъствено, така и онлайн неговите членове, хора, които по един или друг начин са израснали на стадиона – с фенските емоции на трибуните и с тези от игралното поле. 

Отчетено беше свършеното през последната година, в която най-важното беше Дунав да бъде съхранен заедно с всички над 350 трениращи деца и изграден само и изцяло от възпитаници на клубната Академия представителен мъжки отбор. В тази връзка Деян Йорданов отчете, че понастоящем Дунав е един от най-големите футболни клубове в Северна България. Мартин Цирков добави, че продължава и активната кампания в русенските училища за увеличаване на широката основа от деца, които да се развиват и налагат както в елитните възрастови групи, така и в първия отбор. 

"С този подход е въпрос на време Дунав да се върне там, където му е мястото – в професионалния футбол", коментира капитанът Диян Димов. Приет бе бюджетът за сезон 2021/ 2022 година, който предвижда 260 000 лева, за да атакува мъжкия отбор промоция във Втора лига и 177 000 лева за 14-те възрастови групи в клубната академия. Очертани бяха основните рискове, които да натежат с повече разходи и възможности, които могат да се търсят за повече приходи. Отдадено бе необходимото за помощта, която оказват към момента феновете с редовния си членски внос, както и партньорите „Ефбет“, „Уинбет“, „Мегахим“, „МАПЕЙ България“, „VDB Metal”, „Дунавски драгажен флот“, „Ас-Строй“, „Ultra Creative”, „Астра Биоплант“, „Геокомерс“, „Prosport 10“, „Craft Oil”, „Green Courier”, „DoppelHerz”, „Хигия“. 

Утвърдено беше новото клубно ръководство с мандат до 2024 г. Начело, като пръв сред равни, застава председателят на Управителния съвет Диян Димов, който през последните години е най-разпознаваемото име, свързано с Русе във футболните среди у нас. Негови заместници, които ще се ангажират с оперативната и административна дейност ще са Деян Йорданов, който бе основният мотор за съхраняване на клуба през последната година и младият русенски предприемач Мартин Райков.

В УС влизат още директорът на aкадемията на Дунав и един от най-добрите млади треньори в България към момента Мартин Цирков, Венелин Иванов, специализирал международна бизнес администрация и логистика във Виена, Андрей Кючуков, специалист в областта на публичните комуникации и член на Европейската мрежа за диалог с феновете, и Нели Йорданова от фен клуба "Дунав завинаги". Избрано бе и Постоянно представителство на Общото събрание в състав Велизар Кънчев, Росен Моллов, Стилян Петров и Васил Златев. 

"Новоизбраният орган за обществен контрол освен надзорните функции ще има и консултативен характер като своеобразна „фокус група“. Когато ръководството на клуба вземе дадено решение, то ще бъде отнасяно до Постоянното представителство на Общото събрание, а след попълване на квотите, и до Надзорния съвет за мнение. Това е смисълът да сме community-based футболен клуб. Следващите решения ще бъдат в посока попълване на експертния състав в клуба с още нови попълнения, които със своя авторитет, експертиза ще помогнат да изведат „Дунав“ на следващото ниво. Време е за реална подкрепа. От всички“, коментира Деян Йорданов.

Още от БГ Футбол

Виж всички