Спортист удари Септември (Симитли) в напечен мач (видео)

Спортист (Своге) записа много важен успех в битката за третото място във Втора лига. "Шоколадите" удариха с 3:1 коравия тим на Септември (Симитли), като двайсетина минути преди края резултатът беше равен - попадения на Кирил Янакиев и Христо Иванов. Хубаво изпълнение от фаул на Кристиян Кочилов обаче реши спора в полза на "сините". В последните минути Деян Христов направи 3:1 с премерен изстрел в далечния ъгъл. 

Първата част предложи моноспектакъл пред вратата на Чарли Тейлър, като от другата страна Стефано Кунчев почти нямаше работа. В 16-ата минута Деян Христов посрещна технично топката в наказателното поле, която попадна у Кирил Янакиев. Голмайсторът на "шоколадите" беше на границата на вратарското поле и моментално намери мрежата за 1:0. Остана съмнение дали някой от отбраната на Септември покри засадата, но така и не се намери повторение, което да даде точен отговор на този въпрос. 

Десетина минути по-късно Томи Костадинов се измъкна пред пеналтерията на гостите и с хубав удар тресна горната греда, която помогна на вратаря Тейлър. Малко по-рано Янакиев пробва рефлекса на стража с хубаво воле от 15-16 метра. Нападателят на Спортист можеше да направи 2:0 в 30-ата минута, но изстрелът му беше блокиран. В 39-ата минута Деян Христов също тества бдителността на Чарли Тейлър, който обаче внимаваше и отби красив шут на играча на "шоколадите". 

След почивката гостите от Симитли погледнаха по-смело напред и това им донесе дивиденти. В 55-ата минута Христо Иванов получи добър пас, успоредно на голлинията, и след миг Кунчев трябваше да бърка в своята мрежа - 1:1. 

В 72-ата минута Кристиян Кочилов взе нещата в свои ръце и с чудесно изпълнение от фаул матира Тейлър - 2:1 за Спортист. 

Последната сериозна ситуация в срещата дойде в 85-ата минута, когато Деян Христов с премерен шут направи 3:1 и сложи печат под победата на "шоколадите". 

Още от БГ Футбол

Виж всички