Националът Иван Чуров влезе в основната схема на eFIRST LEAGUE с отбора на Царско село

Националът Иван Чуров влезе в основната схема на eFIRST LEAGUE с отбора на Царско село

Националът по EA SPORTS FIFA21 Иван Чуров, който е един от тримата българи с право на участие в квалификациите за FIFAe Nations Series, влезе в основната схема на eFirst League с отбора на Царско село, в конкуренцията на още 27 геймъри. Снощи той спечели безапелационно с 4:1 и 3:1 финала за правото да играе с тима от покрайнините на София. Чуров е шестият класирал се участник в официалното онлайн първенство по футбол на България eFirst League. Миналата седмица Яни Янев взе състава на Берое (Стара Загора), а преди него това сториха Румен Рангелов (Арда), Димо Иванов (Славия), Георги Георгиев (Черно море) и още един национал - Сезер Сабриев (Локомотив Пловдив). 

eFirst League продължава на 30 март в 18:00 часа с квалификация, която ще излъчи представител за отбора на Монтана в състезанието. Записванията за турнирите може да бъдат направени през сайта на виртуалния шампионат eFirstLeague.bg. 

Приключи селекцията на националния отбор на България по FIFA 21
Приключи селекцията на националния отбор на България по FIFA 21

За определянето на участниците в родното първенство, които се съревновават за включване в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES, е планирано провеждането на 14 квалификационни турнира. Всяко от състезанията ще излъчи по един представител за всеки от отборите играещи в професионалната Първа лига. 14-те най-добри играчи и отборите, които представляват, ще се класират за големия финал на еFirst League, където всеки от тях ще се бори за част от наградния фонд от 3000 лева и две места на европейските плейофни баражи в EA SPORTS FIFA 21. Големият финал за излъчване на българските представители в световните серии е насрочен за 15 и 16 май. Всички турнири на територията на България ще се проведат онлайн, а участниците в тях трябва да са навършили 16 години. 

Провеждането на турнир, който ще излъчи представители от България в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES стана възможно благодарение на съвместните усилия на Български Футболен Съюз и компаниите Спортс Мениджмънт България, А1 България и Кий Ивентс енд Комуникейшън.

Още от eSports

Виж всички