Гонзо: Левски не заслужава да е на това място, но не ми тежи, че са там

Гонзо: Левски не заслужава да е на това място, но не ми тежи, че са там

Бившият футболист, треньор и директор на Левски Георги Иванов-Гонзо коментира ситуацията при "сините". Според него отборът не заслужава да е толкова назад в класирането, но пък той допълни, че не му тежи от този факт. Спортният директор на Локомотив (Пловдив) заяви, че в момента го вълнува повече отборът, в който работи.

"Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно. Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол, като няма пари. Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане", сподели Гонзо в предаването "Домът на футбола".

"Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи", каза още Иванов.


Още от БГ Футбол

Виж всички