Кандидат за шеф на БФС: Скоро Изпълкомът ще разбере, че има обединение сред аматьорите

Кандидат за шеф на БФС: Скоро Изпълкомът ще разбере, че има обединение сред аматьорите

Финансовият благодетел на Марица (Пловдив) и кандидат за президент на БФС Христо Христов коментира пред Sportal.bg, че не се е отказал от идеята си да оглави футболната централа. Той обяви, че има сериозно обединение около аматьорските клубове, което ще изненада сегашния Изпълком.

"Мисля, че към момента едва ли някой ми вярва, имайки предвид, че през последната година няколко души от Конгреса постоянно се изказват и дават противоречиви мнения. Имам предвид, че единият казва, че няма кандидати. Когато г-н Порточанов се кандидатира, казаха: "Конгресът няма да се състои, ние го отложихме". Наскоро се чу, че няма да има извънреден Конгрес, а онзиден обявиха, че ще има. Като цяло моето мнение като кандидат за президент е, че те целят да демотивират хората да подкрепят исканията на Инициативния комитет.

Относно подписката на Инициативния комитет искам да кажа, че отборът на Марица, както и всички мои колеги, които са изразили до момента подкрепа, сме се включили в тази подписка. Искам да поздравя Инициативния комитет за добрата организация. С оглед на това се съмнявам, че датата 25 юни ще бъде актуална. Колегите от Изпълкома едва ли имат представа колко отбора са се разписали и какви отбори. Мисля, че много скоро ще разберат, че има обединение сред аматьорските отбори. Много от нас разбраха, че ни използват само за гласуване.

Мисля, че подписката е подкрепена от 1/3 на членовете на БФС, но това ще го обявят в много скоро време колегите от Инициативния комитет. Не познавам нито един от Стилиян Петров и Димитър Бербатов. За Стилиян Петров бих искал да кажа, че мнението ми за него е изключително високо. Това е много силен и чист човек. Определено мога да му кажа, че тази работа не е за него. Г-н Бербатов, доколкото знам, ще подкрепя друг кандидат. За момента сме се афиширали аз, г-н Порточанов, мисля, че и г-н Ивков, г-н Величков. Може да има и още кандидати. Едва ли Стилиян Петров ще бъде от тях.

Явно тези хора не са си чели устава. Казаха две много интересни неща. Първо - този, който иска Конгрес, си го плаща. Има два вида Конгрес - редовен и извънреден, които се плащат от БФС. Второто е, че сегашният им Конгрес ще струва 500 хиляди лева. Всеки би сметнал при брой на делегати около 600 и при ден и половина по 950 лева... Аз спокойно бих направил Конгреса през агенция в Занзибар. Един Конгрес при по-добра стикова може да се направи и за един ден. Сами можете да си представите вие за тези пари какво можете да организирате.

Промяната е наложителна и вече много хора го осъзнаха. Провеждането на Конгреса се проточи, но няма кой да обвинявам заради ситуацията с COVID-19. Важното е, че вече Изпълкомът изпада в ситуации, при които отделни хора излизат, говорят и си противоречат. За мен е недопустимо президенти на клубове да са в Изпълкома, както и хора, зависими от алкохол и хазарт. Трябват хора, които могат да управляват. Аз имам визия за тези неща и мой екип. Сега е дошъл моментът за промяна. Всичко можем да променим нещата заедно. Сам нищо няма да мога да направя. Призовавам хората да не се страхуват от зоналните съвети. Те нищо не могат да направят. За финал искам да кажа, че моето мото ще бъде: "Спортът не е политика! Спортът е за всички".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички