Витория цитира измислени правила на ФИФА, клубът не може да спре Кайседо за ЦСКА-София

Витория цитира измислени правила на ФИФА, клубът не може да спре Кайседо за ЦСКА-София
Проблемите с трансфера на Кайседо в ЦСКА-София продължават
Проблемите с трансфера на Кайседо в ЦСКА-София продължават

ЦСКА-София иска да привлече Джорди Кайседо от Витория (Баия), а мениджърът на играча обяви преди два дни, че трансферът е сигурен и нападателят ще премине на “Армията” с договор за 1,5 години.

Вчера един от шефовете на бразилския клуб - Дилсон Перейра, обяви, че е изненадан от изказването на мениджъра и нямало нищо сигурно.“Кайседо се опита да разтрогне договора си с Витория заради забавени заплати. Това обаче ще доведе до спор във ФИФА и футболистът ще бъде със спрени права, докато случаят се разреши. Защото той може да играе в друг клуб само със съгласието на Витория. Ние имаме право в спора, тъй като играчът искаше да се възползва от ситуацията. Витория предложи намаления на заплатите на всички футболисти заради тежката ситуация и той е единственият, който не се съгласи”, твърди директорът.

Преглед на правилата обаче сочи, че истината е точно обратната на това, което казва Дилсон Перейра. Ако бразилците имат забавяния от няколко месеца на заплатите, то те по никакъв начин не могат да спрат футболиста да разтрогне договора си с тях и да отиде в друг клуб. Т.е. дори Витория да се жалва във ФИФА, световната централа ще разреши на Кайседо да играе за ЦСКА-София или друг клуб, докато тече делото. А и в крайна сметка еквадорецът със сигурност ще спечели спора пред световната централа. Доводът, че Витория поискал от играчите да си намалят заплатите, но Кайседо не се съгласил, по никакъв начин не е от полза за бразилския клуб, тъй като не съществува правило, което да задължи състезателя да го направи.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички