От Беласица: Няма да сме със свален гард на "Лаута"

От Беласица: Няма да сме със свален гард на "Лаута"
Жребият отреди: много трудни съперници за Левски и ЦСКА-София на 1/8-финалите за Купата
Жребият отреди: много трудни съперници за Левски и ЦСКА-София на 1/8-финалите за Купата

Жребият за Купата на България отреди на 1/8-финалната фаза Беласица да гостува на Локомотив (Пловдив). Макар и в ролята си на аутсайдер, от петричкия тим заявиха готовността си за битка, но съжаляват, че няма да бъдат домакини в срещата. 

„Хубаво беше този мач да се играе в Петрич. Щеше да стане голям футболен празник за града, а на трибуните щеше да има не по-малко от 5-6 хиляди зрители. Както е известно , този турнир се администрира от професионалната футболна лига и пропуска да популяризира футбола в един футболен град, какъвто е Петрич. Този мач щеше да бъде изгледан и от футболистите от подрастващите поколения и щеше да бъде истински стимул за тяхното развитие", сподели бившият директор в клуба - Георги Петров.  


„Тежък жребии за нашия отбор. Всички отбори, които достигнаха до 1/8 финалната фаза, с изключение на нас и Черноморец (Балчик), са участници в професионалните групи. Срещу двукратния носител на Купа България и водещ в efbet Лига ще ни бъде изключително трудно, и то като гости.Няма да бъдем на стадион "Лаута" със свален гард. Ще се опитаме максимално да ги затрудним.
 Приоритет на този етап пред нас е да гоним спечелване на първото място в Югозапдната Трета лига, даващо право за Втора лига от следващото първенство. Редно беше, след като сме с два ранга по-надолу, да домакинстваме, но за жалост не се получи”, сподели треньорът на "комитите" - Саша Симонович.

Още от БГ Футбол

Виж всички