Базел ще може да допуска само 1000 фенове на домакинските си мачове

Базел ще може да допуска само 1000 фенове на домакинските си мачове
Отложиха мач на Базел, целият отбор е под карантина
Отложиха мач на Базел, целият отбор е под карантина

Базел ще може да допуска само 1000 фенове на домакинските си мачове, докато на Сион беше наредено да играе без публика, след като местните власти в Швейцария намалиха бройката на феновете на футболни мачове на фона на нарастването на случаите на Ковид-19. Междувременно от швейцарската футболна лига заявиха, че следващият мач на Базел у дома срещу Лозана в неделя е отложен, тъй като отборът е бил под карантина заради заразен футболист. Предишният мач на Базел срещу ФК Цюрих също беше отложен.

Въпреки че федералното правителство през миналия месец заяви, че професионалните клубове по футбол и хокей на лед могат да имат зрители на стадионите до две трети от капацитет, последната дума е на местните власти, които наложиха нови ограничения. В неделя на Йънг Бойс също беше наредено да ограничи зрителите до само 1000.
Междувременно президентът на Сион Кристиан Константин заяви пред вестник "Le Matin", че е по-добре да се спре първенството и да се рестартира със съкратен сезон след Новата година.

Швейцария е регистрирала близо 400 нови случая на 100 000 души през последните две седмици, което е един от най-високите проценти в Европа.

Още от Футбол свят

Виж всички