Херо: Новият президент на БФС трябва да бъде коректен и честен човек

Херо: Новият президент на БФС трябва да бъде коректен и честен човек

Старши треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо сподели мнение пред "БНТ" какъв трябва да е новият президент на БФС. Той засегна и темата за националния отбор като негов бивш селекционер. 

"Моето желание е президентът на БФС да бъде коректен, честен човек. Който да създаде правила, които да се спазват. Да се изчисти корупцията до минимум, ако е възможно. За да се радват хората на истински и честен футбол, който се решава на терените, а не задкулисно и подмолно".

"Доста треньори предпочитат да работят ежедневно в клубовете, отколкото в националния отбор. Там е по-скоро селективна работа. Треньорството, като че ли отива на втори план. Но това не е непривлекателна работа, а чест за всеки специалист. Моята философия е, че трябва да се селектират футболистите в най-добро състояние, защото има някои имена, които не са в добро състояние и би трябвало да не се робува на имена. Аз не деля играчите на млади и стари. В младежкия отбор има добро поколение, но е силно казано да бъдат наложени. Те сами трябва да си извоюват тези позиции. Изкуственото налагане не го приемам".
"ЦСКА е изключително силен отбор за нивото на България, с много добра селекция. С огромна дълбочина в състава и вариативност. Не заслужавахме да загубим преди това от Локо Пловдив и Лудогорец. Надявам се в следващите мачове да бъдем в пълноценен състав, за да имаме и ние по-голяма дълбочина и да се върнем към победите", завърши Димитров.

Още от БГ Футбол

Виж всички