Ще си оставим сърцата на терена срещу ЦСКА, обяви Петко Петков

Ще си оставим сърцата на терена срещу ЦСКА, обяви Петко Петков

Старши треньорът на Етър Петко Петков увери, че клубът няма никакво намерение да загърбва играчите от школата и вече ще се гради отбор в перспектива, а няма да се работи “на парче”.

“Понесохме доста тежък удар от ситуацията с коронавируса и в последния мач бяхме съвсем осакатени, не можехме да ползваме 7 основни играчи. Наложи се да влязат на пожар и двама чужденци, които тепърва имат нужда от адаптация в отбора. При нас селекцията закъсня и сега всеки нов играч има нужда от адаптация. Искам да подчертая, че всички чужденци, с които подписахме, са при условия, които са изключително изгодни за нашия клуб и не обременява по никакъв начин бюджетът. Договорите са дългогодишни, повечето играчи са млади и перспективни и във времето Етър ще извлече дивиденти от тях.

Една от основните задачи, които ми отправи Управителния съвет, е постепенно да подмладяваме отбора, в него да влизат все по-конвертируеми футболисти. Разбира се, това е дълъг процес. Много се спекулира, когато даден клуб вземе няколко чуждестранни играчи. В момента в Етър те са четирима и бройката никак не е голяма, а това беше единствената възможност да подсилим отбора”, заяви Петков.

“В никакъв случай няма да загърбим школата на Етър. Както видяхте, в последния мач дебютираха нови три момчета от школата – Юлиян Райков, Борислав Марков и Калоян Митев. Това са играчи, които постоянно тренират с първия отбор, а заедно с Кольо Станев и Стелиян Добрев, които натрупаха вече игрови опит, стават петима. Тази бройка в никакъв случай не е малка и това са момчета, на които ще се разчита и са бъдещето на “Етър”.

Ние нямаме нужда от противопоставяне и да се говори, че политиката на клуба е обърната към чужденци. Футболът е и бизнес, ние като клуб търсим изгода във всеки договор и перспектива за отбора. До избора на новия УС се работеше “на парче” и видяхте какво се случи – спасихме се, но добрите играчи ни напуснаха. Ето, и Тонислав Йорданов се разви при нас и се върна в ЦСКА, вече избягваме да взимаме играчи под наем, които да развиваме и да си тръгват… Занапред ще се стремим да задържаме добрите си футболисти и да можем да развиваме отбора”, каза Петко Петков.

Наставникът коментира и предстоящия в неделя мач срещу ЦСКА-София. “Ситуацията в момента е тежка, аз благодаря на феновете – те и в последния мач, който беше лош за нас, ни подкрепяха от първата до последната минута, както са го правили винаги. Сигурен съм, че така ще бъде и в неделя срещу ЦСКА. Още нямаме пълна яснота кои ще играят, тъй като чакаме утре резултатите от новите проби от тестовете, но пак ще имаме и млади футболисти. Но съм сигурен, че ще оставят сърцето си на терена. Нека ги подкрепим и да стискаме палци по-бързо да излезем от тази ситуация! ЦСКА е отбор с дълга скамейка, дори и да имат физически или психологически проблеми след гостуването на Базел, те са отбор, който е свикнал да се бори на няколко фронта и ни чака много труден мач. Но ние в неделя излизаме с пълна мобилизация и със сигурен, че всеки един от играчите ще остави сърцето си на терена!”.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти