Полицията подготвя нови арести на фенове на ЦСКА

Полицията подготвя нови арести на фенове на ЦСКА

Полицията в София подготвя нови арести на над 50 привърженици на ЦСКА след погромите преди, по време и след края на "Вечното дерби" с Левски. Очаква се в рамките на месец вандалите да бъдат издирени и прибрани, ако се наложи дори от собствените им домове.

Вече започна обработката на видеозаписите от двубоя Левски - ЦСКА. По време на мача имаше 10 наши камери, но сме поискали и записи от няколко електронни медии”, заяви пред “Труд” Христо Терзийски, заместник-началник на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

По неговите думи обработката на записите ще продължи около 4-5 седмици. През това време криминалистите ще установяват кои запалянковци са откъртвали бетонни блокове от арената и са хвърляли камъни и клони по полицаите.

“До този момент при нас няма постъпила жалба от граждани за упражнено над тях полицейско насилие по време на футболната среща. Ние също не разполагаме с данни, че някой от служителите ни е нарушил закона”, подчерта Терзийски. Според колегите му основна вина за безредиците на“Герена” носи предводителят на “червената” агитка Димитър Ангелов-Дучето.

“Той не е предприел действия за предотвратяване на безобразията, които се случиха. А е имал възможност да спре поне някои от гамените, които мятаха бомбички и павета по колегите. В мелето пострадаха общо 32-ма униформени”, категорични са от столичната полиция.

В Пето РУ в София вчера бяха депозирани жалби от хората, на които вандалите потрошиха витрините и паркираните по столичния булевард “Мадрид” автомобили.

“Работим активно по установяване на извършителите. Жалкото е, че вместо да отиват на дербито да се забавляват, някои фенове демонстрират вандалско поведение”, заключи заместник-директорът на СДВР. 

Вчера стана ясно, че прокуратурата е удължила със 72 часа ареста на петима от четиринайсетте задържани в Пето РУ фенове. Сред тях няма нито един привърженик на Левски. След мача на истината в родното футболно първенство с белезници бяха оковани общо 23-ма. Но след последвалата проверка се оказа, че шестима от тях са малолетни.

“Факт са и първите наказания след дербито. На трима са наложени глоби. За останалите се очаква да се произнесе Софийският районен съд”, обясни Христо Терзийски. Вчера от СДВР съобщиха, че при безредиците са били потрошени и 7 патрулки.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти