Батков към новия треньор: Добре дошъл в най-великия клуб!

Батков към новия треньор: Добре дошъл в най-великия клуб!

Собственикът на Левски Тодор Батков официално представи новия треньор на сините - Николай Костов. Адвокатът обяви, че договорът със специалиста е за 7 месеца, до юни 2012 година, с опция за продължаване.

"Договорихме се контрактът да е до 30 юни сезон 2011-2012 с опция до 30 април да проведем добросъвестни преговори за продължаването му. Помощник ще е бившият футболист на Нефтохимик г-н Бранимиров. Искам да благодаря на г-н Костов, че след работа в две по-силни първенства, той се съгласи да продължи кариерата си в България. Той беше не трети или четвърти вариант, а вариант №1. Имах опасения, че след като е бил старши-треньор на един от четирите най-силни украински отбора, няма да мога да откликна на финансови претенции, футболисти. За късмет това се оказа, че не е така.

В Левски винаги старши-треньорът по традиция е имал пълната отговорност и пълната гама самостоятелност и права що се касае до първия отбор - привличане на футболисти, тактика, водене на мачове, резерви, подготовка.

Със спортния директор ще се съгласува селекцията и ще отговаря за комуникацията с другите отбори. Надявам се, че Георги Иванов ще е добър директор.


Николай Костов е бил два пъти в Левски - казвам му добре дошъл в най-обичания и велик български клуб!", представи Батков новия треньор на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти