Калоян Стоянов: Давам месец на Томов, заплатата на Стойчо Младенов е 25 000 лв.

Калоян Стоянов: Давам месец на Томов, заплатата на Стойчо Младенов е 25 000 лв.

Пишете ме Калоян Стоянов или боксьора, какъвто съм бил, не и Цимбика. С тази молба започва интервюто с прочутия служител на "Титан". За инцидента със Стойчо Младенов, за появата му с шалче на Лудогорец ще разберете от  следващите редове.

- Преди няколко дни обяви, че заплатата на Стойчо Младенов е 25 000 лв. на месец, вчера (б.а. в петък) от клуба изнесоха официална информация, според която той взима 20 000.

- Според мен лъжат. Изнесени са неточни данни. Постъпват много некоректно.

- Това обаче е нетното му възнаграждение.

- Не знам какво е бруто, какво е нето,

заплатата на Стойчо Младенов е 25 000 лв.

и ще ги помоля господата от ЦСКА да не си играят с терминологията, както и с доверието на феновете.

- Можеш ли да го докажеш?

- Ще го намеря този договор и ще го извадя. От няколко места може да се вземе. От тия, дето са му го напечатали, и там, където е заверен - във футболния съюз.

- Така и не се разбра какво точно се случи между теб и Стойчо на "Армията"?

- Видяхме се пред съблекалнята и го попитах: "Какво мисли, защо ни лъжат?" и че ще му търсим отговорност за привличането на скъпи състезатели за сметка на наши кадри.

- Версията е, че си му потърсил сметка защо е отпратил твой състезател.

- Естествено, че ще обяснят това, което на тях им отърва. Няма такова нещо. Ако мислят да си градят алиби въз основа на това, че не сме имали време за подготовка, няма да им мине номерът. ЦСКА тия "хисове" ги правеше със собствени кадри без никаква селекция. Да не ми обясняват, че ни трябват играчи за по 30 000 лв., за да въртим равни с "Локо" (Пд) и "Берое". Давам им един месец максимум. В момента ЦСКА е на командно дишане. Не се води никакво лечение. Нека не се заблуждаваме, всичко е привидно спокойно и ще е така до първата домакинска загуба.

- В крайна сметка удари ли Стойчо?

- Той ме бутна по рамото и аз го бутнах по рамото. Той ме чукна два пъти, аз го бутнах да му махна ръката.


- Бутна или удари?

- Бутнах, аз ако го бяха ударил, нямаше да има кой да подаде жалба в полицията.

- И "Титан" обаче има вина за сегашната ситуация в ЦСКА?

- Предлагам вече да не връщаме темата. Митко (б.а. Борисов) и Иво (б.а. Иванов) са затворена страница. Част от тези хора, които в момента са на власт в ЦСКА, настройваха общественото мнение. Само че след един месец ще се молим за Митко и Иво. За съжаление те сърбаха кашата и обратен път няма.

- Похарчи ли наистина "Титан" 40-50 млн. за ЦСКА?

- Плюс-минус - да, дали са ги. Това, че не са дадени в правилната посока, това ме боли. Бяха подвеждани, бяха мамени.

- Феновете обаче не ги обичаха?

- Защото феновете са много емоционални и податливи на всякакви манипулатори и интриганти. За мен например Стойчо е главният виновник да изпуснем титлата. Кажете ми къде сбърка Митко, когато Стойчо от три мача трябваше да вземе 1 точка и не успя.

- Не е ли малко странно ЦСКА да припознава спасителя си в лицето на човек, който беше изгонен с камъни и бутилки от "Армията"?

- Щеше да е смешно, ако не е жалко. Същите слагачи се псуваха помежду си, караха се и сега са прегърнати, все едно са родени от една утроба. Те вярно от една цицка сучат и това е ЦСКА, а много скоро ще ги отбием от цицката.

- Ще си купиш ли акции на ЦСКА?

- Ще си купя една акция, както бих си купил магнитче за хладилника за 2 лв. Ще си я сложа вкъщи като сувенир. И тя му е много. Такива като мен има много и ние наистина може да съживим ЦСКА, но само когато този, който отговаря за парите, не се казва Александър Томов.

- Какъв е пътят пред ЦСКА?

- Има двама човека в България. Единият е Гриша Ганчев, който само си прави някакви геополитически опити. Лично моето предпочитание е за втория човек, който смятам за най-подходящ за ЦСКА, Кирил Домусчиев.

- Затова ли отиде на мача на Лудогорец с Партизан?

- Има три причини. Първо, Кирил Домусчиев ми е приятел, второ, е по-голям цесекар от мен и, трето, аз съм българин. Никога не бих подкрепил отбор от страна, която ми е отнела Западните покрайнини, която е разрушила над 1200 училища и църкви по времето на войните.

- А говорил ли си с Кирил Домусчиев за ЦСКА?

- Говорили сме, казва, че е мислил по варианта и се усмихва, оставяйки ни да гадаем и мечтаем.

Коста Огнянов, "Стандарт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти