Sportal.bg сред любимите марки на България

Sportal.bg сред любимите марки на България

Sportal.bg

зае първото място в категория "Уеб сайтове" на класацията за Любимите марки на България, като изпревари Mail.bg и Svejo.net.
Над 23 хил. души номинираха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ". Вчера в 12 ч. приключи последният етап от петото издание на инициативата, в който участие взеха близо 15 500 потребители.
Coca-Cola пък е марка №1 на българския потребител за 2013 г. с 8570 гласа, следвана с минимален брой гласове от автомобилния гигант BMW (8206 гласа) и иновативната българска козметика с екстракт от охлюви Revive Snails Extract с 8135 гласа.
В категория ТЕЛЕВИЗИЯ наградата спечели bTV, следвана от TV7 и Bulgaria on Air. За любима марка в раздел РАДИО първото място бе отредено на радио Fresh, а след него се нареждат радио "Витоша" и N-Joy. В категория ЕЛЕКТРОННИ (УЕБ) МЕДИИ първенци са Focus news, следвани от News.bg и BNEWS. В IT ПРОДУКТИ любимата марка на потребителите е HP, второто и третото място поделят съответно Dell и Microsoft.
В сектор АВТОМОБИЛИ с огромна преднина печели BMW, като Infiniti и Mercedes бяха конкурентите в този отрасъл. За любима марка в категория МОТОЦИКЛЕТИ потребителите определиха отново BMW, преследван от Harley-Davidson и Ducati. Предпочитаният бранд за 2013 г. в категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ е Мтел, оспорвайки първото място с Виваком и Net1. В сектор ЗАСТРАХОВАТЕЛИ първото място потребителите отредиха за ЗАД "Виктория", като с малка разлика назад останаха "Алианц" и "Армеец".
ФИНАНСОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ също бяха доста оспорвана категория. Тук за любима марка за 2013 г. се класира Банка ДСК, следвана от УниКредит Булбанк и Алфа банк. В категория ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ голямата награда грабна мебелен магазин "Явор", като второто и третото място си поделиха "Галакс-М" и "Платан". За любима марка в раздел ОБЛЕКЛА потребителите излъчиха Battibaleno, а назад останаха модна къща "Юнона" и H&M.
В новия за петото издание на класацията раздел ВИНО И ВИНАРСКА ИЗБА на първо място се  класира винарска изба "Катаржина Естейт", следвана от "Карнобат" и "Вила Винефера". Отново нова категория – БЪЛГАРСКА МАРКА, като първото място е за сладкарници "Неделя", а останалите две места заемат мебели "Явор" и застрахователно дружество "Армеец". Happy Bar&Grill отново са определени за любима марка от българския потребител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ, а по петите ги следват KFC и Dunkin Donuts.
В категория ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ марка №1 е "Тандем", а второто и третото място заемат "Верея" и Danone. В БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ голямата награда грабна Coca-Cola, а с огромна разлика изостанаха брандовете Cappy и "Девин". Следват ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, където печели Jameson, следван от Absolut и Jack Daniel's. За любима марка в раздел НИСКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ българският потребител определи "Загорка", а на второ и трето място останаха Heineken и Martini.
В най-атрактивната категория ДЕБЮТ НА БЪЛГАРСКА МАРКА със завидна преднина състезанието спечели българската натурална козметика с екстракт от охлюви Revive Snails Extract, следвана от ресторант "Пето Авеню" и АДТ България. Тук условието беше марката да е създадена преди не повече от три години. В отрасъл КОЗМЕТИКА наградата отиде при L'Oreal, като зад него останаха Garnier и Manhattan.
Поради нестабилната политическа обстановка в страната и нарастващото напрежение в столицата, официалната церемония по награждаването беше отменена.
Резултатите можете да проследите
тук
. От целия екип на класацията "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" най-любезно ви благодарим за участието и отношението към марките, които са успели да ви докоснат и впечатлят.
Партньори на инициативата тази година отново са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Сердика Център София. Медийни партньори на класацията "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" 2013 г. са радио Витоша, сп. BUSINESS LADY, Mail.BG, Radar.BG, BLife.BG, BNews.BG, Хайлайф, рекламна агенция "Кресли адвъртайзинг", информационна агенция Cross.bg, b2bnews.bg, Biolife.bg, медийна компания Xenium, Bulevard.bg, Kulinaria.bg и BGreklama.bg.

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти