BMW M4 се поти здраво на "Ринга"

BMW M4 се поти здраво на "Ринга"

Сега, след като и последното E92 BMW M3 купе с две врати слезе от конвейера в Мюнхен, светът е някак по-тъжен и самотен.

Всички чакат новото поколение на легендата. Няма обаче да се появи по-рано от края на следващата година, което е много дълго време в очите на феновете. Ще го направи освен с напълно нов като концепция двигател и с ново име, но дотогава всички вече трябва да са привикнали към звученето при произнасянето на М4 вместо познатата мелодия - М3 от детството.

Дотогава ще гледаме подобни снимки от тестовете на германската моторспорт катедрала "Нюрбургринг", където бруталното М4 тренира здраво.

Впрочем вчера се появи информация, че ледените сърца на германските началници от високите етажи на BMW леко са трепнали и следващия месец концептуална версия на бъдещото М4 ще озари елитния конкурс Pebble Beach Concours d'elegance, провеждащ се всяка година от 1950 г. насам в Калифорния, САЩ.

Иначе много пъти сме съобщавали, че сърцето на бъдещото BMW M4 ще тупти с 6-цилиндъра и поне два турбокомпресора. Очакваната мощност е поне 450 кс и много по-висок въртящ момент от атмосферният 4-литров V8 двигател с 420 кс, който задвижваше досегашното М3.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти