Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Infiniti Q30 Concept преди Франкфурт

Infiniti Q30 Concept преди Франкфурт

Infiniti планират да представят новия си концeпт Q30 на автосалона във Франкфурт другия месец. За да ни уверят в намеренията си, японците дори ни показаха скица на бъдещия модел. Той отново е в духа на дизайнерската философия, която сме свикнали да идва от онзи край на света. Q30 ще се позиционира под Q50 в гамата им като по-достъпен и по-малък автомобил, който ще се конкурира с Mercedes CLA и други подобни от този сегмент.

Infiniti Q30 ще е първият автомобил, излязъл под ръководството на трикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел в ролята му на "директор по представянето". Според новия главен дизайнер на Infiniti, Q30 е "строен, елегантен и съблазнителен".

Базовият модел ще се предлага със система за регулиране на просвета, която на практика ще му позволява да се държи а моменти като кросоувър, а в останалото време като кола. Най-вероятно ще се сглобява в Съдърланд, Великобритания и ще започне да се продава през 2015. Ще стъпва на платформата с предно предаване на Mercedes, която е и под А- и B-Class.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти