България изцяло под контрола на тото мафията - сътвориха жесток удар по държавността и спорта

България изцяло под контрола на тото мафията - сътвориха жесток удар по държавността и спорта

Всеки изминал ден излизат все по-потресаващи разкрития, след като комисията по хазарта, начело с нейния председател Иван Еничеров осъществиха скандално филтриране на 22 букмейкърски компании.

Вече е ясно - България е изцяло под контрола на далаверите, машинациите и тото мафията. Поне това показва Чл. 6. (1) от Закона на хазарта, наложен от бившия финансов министър Симеон Дянков и който гласи:

"Лиценз за хазартна игра от разстояние Чл. 6. (1) Лиценз за организиране на хазартна игра от разстояние може да се издаде на лице по чл. 4, ал. 1, т. 1 и по чл. 14 само при едновременното изпълнение на следните условия: 1. липса на прилагани принудителни административни мерки по този закон или по отменения Закон за хазарта от 1999 г. - в срок 5 години преди датата на подаване на искането за издаване на лиценз".
Какво означава този член на разбираем език? Тук разковничето е "липса на прилагани принудителни административни мерки". В този параграф влизат 22-те чуждестранни букмейкърски къщи, които попаднаха в "черен" списък, което се води административна мярка. От това моментално следва, че нямат право на кандидатстване за лиценз в следващите пет години.

Ето на това му се вика нагло, скандално и безочливо разчистване на пътя към монопола и черното тото. Как е възможно Симеон Дянков да наложи такъв безумен закон, който на секундата трябва да бъде променен?! И въобще наясно ли са нашите политици, че бедна страна като България трябва да се бори със зъби и нокти, за да привлече някой чуждестранен инвеститор.

Вместо това държавниците се чудят как да ги изгонят. Имат ли въобще представа през тези пет години колко пари може да влязат в държавната хазна, при положение, че се приеме един разумен и добре действащ закон?

Милиони, господа политици, милиони, а не нито лев от данъци, както се случва в момента. Само, че трябва да вземете пример от белите държави - да не налагате данък от 15% върху оборота, а налог върху печалбата.Знаете ли още какво означава закона за хазарта в сегашния му опасен вид, който председателя на комисията Иван Еничеров защитава с всички сили? Край на голяма част от спонсорите на българския спорт. Защото не е тайна, че в политиката на всички тези интернет платформи е залегнало подпомагането на всякакъв вид спорт.

Крайно време е да се проведе широк обществен дебат по тази наболяла тема, а не комисията по хазарта да се крие зад бюрата и да се чуди как да бърше помията на нашите политици. Правят го, защото много добре разбират, че ако това стане, ЗАКОНЪТ ЗА ХАЗАРТА ЩЕ БЪДЕ ПРОМЕНЕН. Това задължително трябва да се случи още на момента от управляващата тройна коалиция, без никакви договорки и условности!

Вижте тук изявлението на Сергей Станишев против АСТА!


Изявлението на депутата от БСП Антон Кутев по повод закона за хазарта прочетете тук!  

Ето линк на групата във Фейсбук 

   

Още от Булевард

Виж всички