Европейски лидер даде пример на България: Свобода!

Европейски лидер даде пример на България: Свобода!

Германският канцлер Ангела Меркел даде нагледен пример на България какво трябва да бъде мисленето на един съвременен политик и в каква насока е нужно да работи. Европейският лидер каза на американския президент Барак Обама в сряда, че правителственият контрол над интернет комуникациите е необходимо да остане в приемливи граници.

Независимо, че Меркел не говори пряко за АСТА, проблем, който сериозно е надвиснал в България, а един от акцентите на срещата между двамата падна върху подобряването на ефективността за сигурността на гражданите, тя дебело подчерта, че свободата на хората и правото им на избор е неприкосновено.

Именно поради тази причина канцлерът призова всеки един демократичен парламент да намери нужния баланс. Очевидно обаче правителството на България и председателя на комисията по хазарта Иван Еничеров, който бе избран от служебния кабинет, не смятат, че свободата на хората и тяхното право на избор са от значение, тъй като налагат скандално филтриране на европейските букмейкърски компании и интернет издания.

Там, където всеки ден стотици хиляди наши сънародници правят легални залози, черпят идеи и информация за случващото се в политиката и спорта в световен мащаб. Не случайно българският народ се събуди и започна бурно да протестира срещу цензурата в интернет пространството. Стигна се дотам, че десетки наши сънародници изразиха своето негодувание и посрещнаха премиeра Пламен Орешарски при визитата му в Брюксел с “NO ACTA!”.

Вече е ясно, че всички разумни българи са осъзнали, че тази цензура са налага, за да се обслужват лични интереси. Иначе нямаше да се налагат непосилни данъци от 15% върху оборота на чуждите хазартни оператори. Практика, която не съществува никъде по света.

Точно поради тази причина се създават множество групи, чиято цел е да променят закона за хазарта. Защото ако не се вземат бързи и адекватни мерки, България я грози глоба от десетки милиони, която ще бъде платена от българския данъкоплатец.

Има и още нещо, което не бива да бъде подценявано и за което вече няколко пъти алармирахме. Прокуждането на легалните хазартни компании, ще пренасочи залозите към черното тото, което ще се окаже пагубно за родния спорт.

И не на последно място стотици българи ще останат без препитание, тъй като ще бъдат закрити множество до този момент трайни работни места. Затова господата политици не е лошо да чуят посланието на Меркел, която говори за СВОБОДА и право на избор.

Нека спрат налаганата неправомерна цензура на легалните европейски букмейкърски къщи и на интернет пространството. 

Вижте тук изявлението на Сергей Станишев против АСТА!

Изявлението на депутата от БСП Антон Кутев по повод закона за хазарта прочетете тук!  

Ето линк на групата във Фейсбук  

 

Още от Булевард

Виж всички