Монтана представи новия треньор

Монтана представи новия треньор

Атанас Джамбазки е новият стар наставник на изпадналия от А група Монтана. Официално специалистът беше представен на стадион "Огоста" днес, а за него това е четвърти период като старши треньор на този клуб. Договорите на изпълняващият досега длъжността Георги Станков и на треньора на вратарите Антон Пенчин са прекратени. Дилян Иванов остава помощник в щаба, а там влиза легендата на Септемврийска слава от 80-те и 90-те години Пантелей Заков-Пантана, както и Светлан Кондев. Последният ще бъде и наставник и на юношите старша възраст.

Отборът се раздели с четиримата чужденци  -  вратаря Кололо Мину, Виктор Дениран, Фарес Брахими и Тиаго Мирасема, а ръководството ще преговаря с българските футболисти, на които изтичат договорите. Бюджетът ще бъде коригиран надолу, а в отбора ще бъдат адаптирани и 7-8 юноши.

На 19 юни е първата тренировка на отбора за лятото, като новият треньор планира лагер между 1-и и 12-и юли. За база ще се избира между между Правец и Банско.

"Ще градим отбор от млади момчета, които се надявам да използват своя шанс и да се реализират в професионалния футбол", заяви Джамбазки в първото си интервю отново на поста.

До 10 дни на стадион Огоста започва ремонт. Клубът спечели проект от европейските фондове и предстои изграждането на табло, осветление, поливна автоматична система и изцяло нова лекоатлетическа писта. За неговото изпълнение са необходими 18 месеца.

Още от БГ Футбол

Виж всички