Лъчо Танев: Вутов има възможност да прибира по един милион евро

Лъчо Танев: Вутов има възможност да прибира по един милион евро

Футболният мениджър Лъчезар Танев бе гост в предаването "Пред банята" по TV7, където дискутира с водещите различни теми от родната действителност. По неговите думи в Антонио Вутов и Тодор Неделев има страшно много футбол и освен големи таланти, те носят и много интелект. Според Танев, Вутов и Неделев са направили правилния избор със своите трансфери зад граница. Импресариото заяви още, че Вутов има възможност да прибира по един милион евро на година в Удинезе, ако играе редовно и се развива като футболист.

"Вутов направи най-правилния избор с преминаването си в Удинезе. Няколко отбора го следиха, но италианците го искаха най-настоятелно. Няма да бъде коректно да казвам имената на другите, но ще споделя, че единият тим беше от Премиър Лийг, а другият - от Франция. Знаем от историята, че Удинезе има традиция в привличането на млади футболисти. Те са много прецизни в изборите си и рядко грешат", коментира Танев.

Той допълни още, че в основата на всичко стоят собствениците на Удинизе, които притежават още испанският Гранада и английският Уотфорд. Ако Вутов не успее да се наложи в италианския тим, има голяма възможност да заиграе в един от другите два отбора.

"Преди време говорих със семейството на Вутов. Ако беше останал в Левски, имаше и положителни страни - да играе в първия отбор и да подобри физическите си качества. Но неговата възраст е най-подходящата за трансфер навън и желанието на семейството му беше да си тръгне от софийския клуб с разбиране", каза още футболният мениджър.

Танев добави, че Левски очаква първия транш от сумата по трансфера още този месец и "парите определено ще бъдат добре дошли". Освен това, той обяви и интересната подробност, че ако играе редовно и се развива, годишната заплата на Вутов може да стигне до 1 милион евро.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички