Министър Георгиева поздрави националните отбори по волейбол

Министър Георгиева поздрави националните отбори по волейбол

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева поздрави състезателите и състезателките от националните ни волейболни отбори по повод спечелването на световните квалификации в своите групи и класирането за финалите на шампионатите на планетата за жени в Италия и за мъже в Полша.
       
„Очаквах мъжкият ни национален отбор да се класира за световните финали тази година в Полша, а успехът на дамите затвърди правилния път, по който двамата треньори подготвиха и проведоха участието на нашите отбори в тези световни квалификации – заяви министър Георгиева. – Новата политика на финансиране на спорта, а волейболът е в топ листата на българския спорт, ще има категоричен влог в по-нататъшната висока подготовка на съставите и ще бъде една от водещите предпоставки за последващи по-големи и категорични успехи на българския волейбол.”
       
България е една от шестте страни, които успяха да класират свои състави за световните финали по волейбол и при жените, и при мъжете. Дамите на селекционера Абонданца ще участват на такъв форум след 12-годишно отсъствие, докато селекцията на Камило Плачи е в топ четири на световния волейбол.
        
„Пожелавам ви устрем в утвърждаването на българския авторитет в световния волейбол – добави министър Георгиева, – а защо да не си пожелаем в началото на новата 2014 година и медал от мъжкия шампионат.”

Още от Волейбол

Виж всички