Лазаров сравни Казийски с протестиращите

Лазаров сравни Казийски с протестиращите

Президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров сравни Матей Казийски с протестиращите срещу политическата система у нас. Повод за думите му стана непрестанно повтаряното от звездата искане за оставка на Лазаров и членовете на УС като условие да се завърне в отбора.
"Твърде несериозно звучи целия УС да си вдигне шапката, за да се върне Казийски. Отборът се справя отлично и го доказа с поредица престижни класирания. Поставянето на такива условия ми напомня на исканията на протестиращите - оставка и нищо друго. Защо? На какво основание", казва Лазаров пред "Преса".
Босът на волейбола ще разговаря със селекционера Камило Плачи относно ситуацията с Андрей Жеков, който беше върнат в отбора след едногодишна пауза, но не записа и една минута на квалификациите за световното първенство.
"Разбирам ги и двамата. Щом сме се класирали, значи Плачи е взел праилното решение. Въпросът е как ще мотивира занапред Андрей да бъде част от националния отбор. Андрей е разумен и не вярвам да си тръгне отново. Разчитаме на него и за световното, и за Световната лига", завява Лазаров, който поставя скромна цел пред отбора на първенството на планетата - класиране в осмицата.
"Поставянето на високи цели е рисковано. Пример е Полша. През 2010 г. тръгнаха за медал, а останаха извън 12-те. За жените очаквам също място в топ 8. Само шест държави от Европа изпращат мъжки и женски отбори на световното. Ние го постигаме с бюджет от 5 млн. лева в най-добрия случай, докато в една Италия е 25 млн. евро. Сърбите харчат по 12 млн. евро", допълва Лазаров. Относно прословутите обществени поръчки, за които беше атакувана федерацията, той заявява, че предпочита да си плаща актовете.
"Практически е неприложимо да се направи такава в спорта. Как да избираме доставчик на топки, като единствената одобрена е "Микаса". Колко компании са готови да ни дават екипировка на отложено плащане? Това как да го обявя като обществена поръчка. Стигаме до извода, че е по-добре да си плащаме актовете", казва Лазаров. Той е притеснен за Евро 2015, на което България е домакин заедно с Италия.
Най-вероятно Пловдив ще смени Варна, тъй като ДКС няма готовност с планирания ремонт, а в града под тепетата новата зала е пред завършване.

Още от Волейбол

Виж всички