Данчо Лазаров: Промени в женския национален отбор не са необходими

Данчо Лазаров: Промени в женския национален отбор не са необходими

Женският национален отбор на България постигна първата си цел за 2014 - да се класира за Световното първенство в Италия. Цел, която бе поставена от президента на българската федерация инж. Данчо Лазаров, след като отборът отсъства от Мондиалите от 12 години. След успешната квалификация в Самоков Данчо Лазаров даде интервю за BGvolleyball.com.

- Оценката ви след класирането на женския национален отбор на България отново на световно първенство?
- Мисля, че всички трябва да сме безкрайно радостни от това представяне на отбора, защото много дълго време чакахме този момент. Изживяхме един доста добър ден за българския женски волейбол и на среща с момичетата веднага след последния мач с Беларус видях, че и те са много щастливи от класирането си.

- Ядрото на този отбор, който спечели световната квалификация в Самоков, бе съставен от момичетата, които станаха четвърти на Световното за девойки преди няколко години. Това ли е линията, която ще се следва?
- Не, политиката е следната: всяка състезателка, която се представя добре в клубния си отбор, е добре дошла за националния отбор. И вече да се прави преценка кои да играят. Това, че в момента отборът е съставен от тези млади момичета е безспорен факт и може само да ни радва. И съм убеден, че тимът разполага със страхотно бъдеще.

- Марчело Абонданца ще остане ли селекционер на отбора?
- Треньорският щаб в момента е този, както и състезателките са тези, които спечелиха световната квалификация.

- Тоест не предвиждате промени в щаба?
- Не, не предвиждаме промени и не мисля, че са необходими.

- След Европейското първенство се появиха някои съмнения, че може да има смяна на треньора ...
- Появиха се, защото на Европейското представянето на отбора бе доста неудачно. Но европейските шампионати са през две години и имаме време да се поправим за следващото. Не трябва да се губят шансове и да се пропиляват възможности.

- След като целта класиране за световно първенство е постигната, какво ще изискате от отбора сега?
- Участие на Гран при през следващата година и добро представяне на Световното първенство.

Още от Волейбол

Виж всички