Абонданца: Не знам дали оставам

Абонданца: Не знам дали оставам
- Това беше тежък мач, защото беше решаващ за класирането ни. Спечелихме лесно първия гейм, но след това позволихме на съперника да се върне в мача и да изравни. Отборът показа израстване и играе все по-добре. Горд съм с момичетата и благодаря на хората от екипа ми, които много ми помогнаха – заяви италианският специалист.

Той не пожела да коментира това, дали ще остане начело на тима.
- За това има две страни – аз и федерацията. Предстоят преговори, но моят договор е до 2016 г. Ако стигнем до разбирателство, нямам нищо против да остана начело на тима – заяви Абонданца, който ще има трудната задача да води друг национален отбор на световно първенство в родината си.

Президентът на федерацията Данчо Лазаров също не потвърди оставането на италианеца, въпреки че националките изпълниха целта и се класираха на световното.

- Това беше най-важното за тази година – да се класираме за световното, защото това ни дава много възможности с изкачването в ранглистата. Браво на момичетата за този успех. Предстоят ни разговори с Абонданца. Неговата работа беше разделена на две – до тази квалификация и в следващите две години. Той има и много клубни ангажименти – коментира Лазаров.

7 дни спорт


СНИМКИ: CEV.LU

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 3:1 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички