Рабаджиева: Историческо класиране! Същите момичета играхме на световно за девойки

Рабаджиева: Историческо класиране! Същите момичета играхме на световно за девойки

Волейболната националка Добриана Рабаджиева определи класирането за Световно първенство като "историческо" заради факта, че отборът не е постигал това от 2002 година. Рабаджиев сподели още, че същите волейболистки са били и в състава, завършил четвърти на Световното първенство за девойки в Мексико през 2009-та.

"Историческо се оказва, това си говорихме, че 2002 не сме се класирали за Световно. Страхотно е, тъй като ще бъда на второ Световно. Спомените от първото са незабравими, дано сега успеем да се върнем с медал", сподели Рабаджиева пред Гонг.

"Оказа се, че на терена бяхме същите, които бяхме преди 5-6 години на Световното за девойки. всички са много щастливи, че имаме шанса да играем заедно, надяваме се да постигнем много добри резултати."

"Всички идваме от различни първенства, за толкова кратко време имахме късмет, че се познаваме добре. Стилът на всяка една ни е различен, беше трудно, но успяхме да се съберем и да постигнем този невероятен успех."

"Знаехме, че срещу Чехия трябва да бъдем напълно мобилизирани, срещу тях изиграхме най-добрия си мач. Срещу Словакия не очаквахме, че така ще се хвърлят, защото имаха страшно силен сервис и играеха добре в защита. В днешния мач сякаш имаше леко подценяване втория гейм. След това се събрахме и показахме, че сме по-добрият отбор на терена."

"Трябва малко повече време, за да може отборът да се сработи. Това лято ни помогна доста, всички вярваме във възможностите си. Благодарение на Гранд При-то, отборът показва характер и израстване. Само че на Европейското сгрешихме, но това ще ни е обица. Целта беше да се класираме, никой не смееше да говори какво ще стане. Това ще си говорим като се съберем. Целите ни са високи", допълни волейболистката.


СНИМКИ: CEV.LU

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 3:1 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички