Марчело Абонданца: Много съм горд от момичетата

Марчело Абонданца: Много съм горд от момичетата
Италианският селекционер на женския ни национален волейболен отбор Марчело Абонданца призна след победата над Беларус с 3:1 и класирането за световното първенство в Италия през есента, че е много горд от момичетата.

"Беше един много тежък мач, в който нашата психика можеше да ни изиграе голяма шега. Взехме много бързо първия гейм, подарихме втория, но бяхме достатъчно добри да затворим третия и преди всичко четвъртия гейм, който ни донесе и победата. Много съм горд от момичетата и моя щаб, с който работим вече три години. Бяхме си поставили задачи, които изпълнихме - да играем на Гран При, където постигнахме едно 9-то място, да се класираме на това световно първенство, на което не сме били от 12 години. Отборът е с една средна възраст от 23 години. Много млад отбор е, но въпреки това, целите, които си поставихме до сега, ги изпълнихме всичките", коментира Абонданца пред NEWS7.

"Единственото ясно нещо е, че утре се връщам в Истанбул, където продължавам работата си с клубния си отбор. От тук нататък ще трябва да разговаряме с федерацията. Желанието ми и това, което искам, е да побеждавам. Вярвам в тези момичета и те имат възможността да играят добре и да побеждават", сподели италианският селекционер относно бъдещето си начело на тима.

Още от Волейбол

Виж всички