Играчите на ЦСКА струват над 18 млн. - вижте какво пише в годишния финансов отчет

Играчите на ЦСКА струват над 18 млн. - вижте какво пише в годишния финансов отчет

Футболистите на ЦСКА в края на 2013 г. са стрували 18 176 203 лева. Това пише в наскоро публикувания годишен финансов отчет на армейците, а оценката на играчите е направена от Виолета Шентова по молба на ръководството на клуба. Марките "ЦСКА" пък са оценени на 3 680 360 лева.

Ето какво пише по този въпрос в годишния финансов отчет на ЦСКА за 2013 г.:

"Като специфичен нематериален актив в дружеството се отчитат вещните права върху футболистите от първия мъжки отбор. Те се записват при тяхното придобиване по цена на придобиване и се амортизират за срока на договора. Тъй като справедливата стойност на този вид актив е изключително динамична категория, ръководството възложи на сертифициран оценител Виолета Върбанова Шентова да извърши оценка на вещните права на футболистите към 31.12.2013 г. Общия актив от оценката възлиза на 18 176 203 лева. На по-горе цитирания сертифициран оценител се възложи и оценка на "Търговски марки ЦСКА" като дълготраен нематериален актив. Същите бяха преоценени на 3 680 360 лева."

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти