НКП на Левски: Време е за мъже! Вие такъв ли сте, г-н Дяков?

НКП на Левски: Време е за мъже! Вие такъв ли сте, г-н Дяков?

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с декларация, която е отправена към футболиста на Лудогорец Светослав Дяков.

Ето какво гласи декларацията (публикувана без редакторска намеса):

Живеем във време на морален упадък, тенденциозно стимулиран и подклаждан от медии, които имат за цел (и успяват) да създадат изкуствени кумири сред подрастващите, удобни за определени кръгове, в областите на спорта и музиката. Точно сега е моментът лидерите на водещите отбори, освен качества на терена, да проявят такива и извън него, нагърбвайки се с отговорността и поемайки ролята на възпитатели.

Възпитатели на ценности като мъжество, себераздаване, непримиримост, отдаденост, толерантност, спортсменство, хъс към каузата, която защитават и стоическа поносимост към болка и загуба.

Господин Дяков, с постъпката си в 79-та минута, когато наплюхте малиново-жълтата 100-годишна фланелка, носена от Борислав Стойчев, Вие намекнахте, че не сте носител на нито един от горните добродетели! Историята помни напрегнати и спиращи дъхът дербита, в които емблематични родни футболисти (не само от ЛЕВСКИ) са запазвали самообладание и хладнокръвие в трудни за тях и отборът им моменти. Като истински мъже!

Това ли е европейското поведение, което притежавате и отговаря ли то на претенциите на Вашия клуб?

Господин Дяков, ние, Левскарите, сме широко скроени хора и вярваме, че всеки индивид може да измие срамът от дадена своя недостойна постъпка. Наред с наказанието, което е редно да изтърпите от БФС, очакваме и вярваме, че в най-скоро време ще станем свидетели на Вашето видео или писмено извинение! Вярваме, че ще преосмислите този недостоен и просташки акт, първо, като мъж, и второ - като представител на националния отбор по футбол на България. И .. заради всички онези дечица, които на 10.10.2014 г срещу Хърватска ще скандират: "Българи, юнаци!"

Срок няма да Ви поставяме! Нека това бъде тест и за Вашата съвест, възпитание и колегиалност!

ВРЕМЕ Е ЗА МЪЖЕ! А ВИЕ ТАКЪВ ЛИ СТЕ, г-н Дяков?

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти