Гледай на живо

Евро 2024: Словакия 0:0 Украйна

Уест Хам за поредно лято освободи Карлтън Коул

Уест Хам за поредно лято освободи Карлтън Коул

Ръководството на лондонския Уест Хам изпълни една от обичайните си задачи за начало на трансферния период… освобождавайки опитния си таран Карлтън Коул. 31-годишният бивш национал на Англия сам съобщи новината в социалната мрежа "Туитър". Това е втората раздяла между двете страни в последните две години. През 2013 година клубът от "Болейн Граунд" се раздели с Коул, но пет месеца по-късно мениджърът Сам Алърдайс го върна в отбора, след като не успя да намери по-добър вариант за атаката на тима си. Тогава Коул парафира за 18 месеца на "Ъптън Парк", но сега сделката изтича и никой от Уест Хам не го е потърсил за нейното подновяване.

"Очаквам с нетърпение следващото приключение в моята кариера. Говорих с Уест Хам и ми бе съобщено, че те са решили да не продължават моя договор. Пожелавам на клуба всичко най-хубаво и ще следя отблизо техният прогрес занапред. Благодаря за страхотните девет години в клуба. Беше емоционално", написа Коул на прощаване с "чуковете".

Освен Коул с Уест Хам по всяка вероятност ще се разделят още няколко футболисти след 30-годишна възраст. Това са Юси Яскелайнен, Ги Демел и Нене.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички