Джон Хигинс: Рони отдавна е пред мен, вече преследва рекордите на Хендри

Джон Хигинс: Рони отдавна е пред мен, вече преследва рекордите на Хендри

Бившият лидер в световната ранглиста Джон Хигинс преодоля откриващата фаза на първенството на планетата по снукър в Шефилд. Шотландецът надделя с 10:5 фрейма срещу Робърт Милкинс, а след успеха си сподели пред медиите, че се чувства уверен и е готов за нов триумф в "Крусибъл". Той коментира и каква е позицията му по отношение на трофеи и рекорди в сравнение с Рони О'Съливан.

"Ще се радвам да спечеля пета световна титла и да се изравня с Рони , заяви Хигинс. - Знам как се печели тук, въпреки че има доста по-сериозни фаворити от мен за трофея в момента. Рони вече е далеч пред мен по отношение на спечелените трофеи и сенчъри брейковете. Той вече преследва рекордите на Стивън Хендри. Не мога да се оплаквам обаче, тъй като пред мен все пак има такива имена - както и Стив Дейвис. Тези хора са икони в спорта", допълни шотландецът.

"Ударите ми се получават, усещам, че съм във форма. От 2011 година насам не съм се чувствал толкова добре около зеленото сукно. През последните години се съмнявах в себе си, но спечелването на Откритото първенство на Уелс ми даде тласък. Сега усещам, че контролирам собствената си техника. Щастлив сън, че победих труден съперник като Роб. Зарадвах се, че жребият ми беше такъв, защото предпочитам силен опонент, а не дебютант, който всички очакват да победя лесно", коментира още Хигинс.

Още от Снукър

Виж всички