Рони пое контрола в първата сесия... по чорапи (видео+снимки)

Рони пое контрола в първата сесия... по чорапи (видео+снимки)

Петкратният световен шампион Рони О'Съливан диктуваше изцяло случващото се около зеленото сукно в първата сесия на двубоя му от началния кръг на първенството на планетата по снукър в Шефилд. Ракетата има преднина от 7:2 фрейма срещу заемащия 81-вата позиция в ранглистата Крейг Стедман. Двамата ще излязат за втората сесия на двубоя в сряда от 12,00 часа българско време. Форматът е 10 от 19 части.

39-годишният О'Съливан взе инициативата от самото начало на срещата и на почивката имаше аванс от 3:1 фрейма. В първата партия световният номер 2 имаше шанс за максимум. Той реализира 13 червени и толкова черни, но сбърка 14-ата червена. Все пак реализира сенчъри брейк от 104 точки, а малко след това с нови 61 точки увеличи преднината си на 2:0. В третата част Стедман показа, че има място в шефилдския театър, като записа срещу името си серия от 71 точки. Преди кратката пауза обаче с няколко визити и най-добър брейк от 48 точки Рони направи резултата 3:1 в своя полза.

След почивката О'Съливан продължи да доминира и авансът му стана 4:1. В шестия фрейм 32-годишният Стедман започна с 39 точки, след което съперникът му получи шанс сред топки. О'Съливан се прояви с 42 точки, но и неговата серия прекъсна. Стедман добави към сметката си още 34 точки и така намали изоставането си на 2:4. Любопитен момент в мача имаше именно в този шести фрейм, в който Рони събу неудобните си нови обувки и си позволи да играе известно време по чорапи. На паузата между партиите той се обърна към публиката с въпрос дали някой носи неговия номер, за да му заеме обувките си.

В крайна сметка директорът на турнира Майк Генли се раздели със своите в името на удобството на О'Съливан.

Оставащите три фрейма от сесията бяха за Гения от Чигуел. Рони осъществи брейк от 59 точки за 5:2, след което отмъкна осмата част с 45 и 32 точки, въпреки че опонентът му имаше халф-сенчъри брейк от 55 точки. Краят на сеанса дойде с нови силни серии от Ракетата от 54 и 75 точки за 7:2.

Така О'Съливан остави в статистиката на тези девет фрейма четири халф-сенчъри брейка и една трицифрена серия. При Стедман сериите от 50 или повече точки бяха две.

Ако бе продължил да играе по чорапи, О'Съливан рискуваше да отнесе поредната глоба заради нарушаването на етикета в спорта.

Припомняме, че през ноември миналата година Ракетата счупи глезена на левия си крак по време на обичайното си сутрешно бягане. Дълго време той играеше с шина, а вместо официални обувки, използваше по-спортни модели.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти